Plaza de la Virgen, päivä Valenciassa.

v24

Valencian vanhan kaupungin huolettomuus, toisiinsa sopivat värit ja patina saavat pysähtelemään tämän tästä. Vanhan kaupungin kadunkulman takaa avautuu yllätyksiä samaan tapaan kuin Roomassa. Kaikki vain muuttuu hetkessä aivan toisenlaiseksi.

Neitsytaukean sileäksi hiottu kirjava kivipinta vaihtelee väriä siihen osuvan valon mukaan.  Määrätietoinen äiti kuvaa nukeksi pyntättyä pikkutyttöä järjestelmäkameralla kiiltävien kivipintojen heijastaessa tytön kasvot pehmeäksi potretiksi. Väribalanssi ympäristön ja kuvattavan välillä on ainutlaatuisen sopiva, ja kuvat onnistunevat automaattisilla asetuksilla ilman isompia virittelyjä.

va1

Sessiossa ei ole minkäänlaista hoputusta tai pakotusta ja sitä on kiva seurata aukion reunustan ravintolasta. Syödä katsellessa kanalla ja kaniinilla höystettyä aitoa Valencian paellaa tarjoiltuna laakeassa rautapannussa ja juoda lasi tai kaksi talon punaviiniä jääpalalla viilennettynä. Asetelma torilla vaihtuu jatkuvasti ja aina on jotakin uutta johon voi tarrata mielikuvituksensa villeinä poukkoilevilla mielleyhtymillä. 

v3b

Vastapäisen kirkon portailla istuu mies lukien keskittyneesti jotakin paperia kädessään, keltainen pyörä nojaa parkkeerattuna lyhtytolppaan. Venäläiseltä poliisiagentilta vaikuttava tyyppi tähtäilee aukion reunustan varjoista miestä telelinssillä. Kaupungissa on neljä yliopistoa, paljon arabeja ja kantaa ottavia graffiteja kaikkialla. Miehen olemuksessa on älyllisyyttä – vaarallista sinänsä, mutta asiassa voi olla pahempaakin, jos mielikuvitusta venyttää tarpeeksi siihen suuntaan. Liian haettua, ehkä mies on vain luentoaan tarkistava kansainvälisesti tunnettu professori tai vuorosanojaan opetteleva näyttelijä ja kaukaa tähtäilevä valokuvaaja on paikkakunnan julkiksia kyttäävä paparazi tai pelkkä turisti pongailemassa harvinaista lintua saman suunnan puistikosta.

v2

Keskipäivän lounaalle kiirehtivälle karriäärinaiselle hulmuavassa housupuvussa voi kuvitella tunteiden vuoristoratoja kuin ovelia oikoteitä tai naisenvaistoja kuin madonreikiä universumin toiselle puolelle ja takaisin. Kohtalon joka ei ole koskaan suora marssi asian tilasta toiseen, naisten elämässä syy ja seuraus hämärtyvät kaikenlaisesta epäolennaisesta, eikä luonnontieteellinen loogisuus ole mitenkään tärkeää. Aika venyy kuin Dalin kaapin päältä valuvissa kelloissa. Naisia saa aina odottaa.

Nainen on kerroksittain ruumiinsa huolellisesti peittäneenä hyvin seksikäs ja hyvin itsenäinen. Hän ei antaudu kenellekään pelkästä odotuksien luomasta velvollisuudesta, vaan itsetietoisena omilla ehdoillaan ruumiinsa halusta ja vain itsensä takia.  Kaikenlaista voi kuvitella näkymässä omien viettiensä viemänä ja olla pahasti väärässä.

nice2

Sinikupolisen kirkon puistikon varjossa istuu vanha nainen kivipenkillä eletty elämä uurteina kasvoissa ja katselee nyreänä ympärilleen. Lähellä nuori poika soittaa kitaraa ja laulaa antautumuksella Sound Of Silence:sia. Kaksi eri elämänvaihetta sivuaa koskettamatta toistaan.

v4

Kansallisena tai paikallisena merkkipäivänä nuoret tytöt kulkevat upeissa kansallispuvuissaan, näyttävät pyntättyinä pieniltä aikuisilta. Käyttäytyvätkin kuin aikuiset naiset, arvioiden totisina pitkillä kateellisilla silmäyksillä toisiaan.

v6

Paikallinen viini on todella hyvää ja pitkämakuista kuin toscanilainen, eikä parempaa paellaa Espanjan valtakunnasta löydy. Läheisen talon seinässä on kuva valtavankokoisesta taivaalla leijailevasta paellapannusta jossa isotissinen oopperalaulaja syliavoinna laulaa aariaa Valencian ylistykseksi. Ravintolan seinustan havupuu havittelee vinossa valoa. Tekee mieli nuolla tyhjennetystä paellapannusta viimeinen riisinjyvä ja sen öljyiseen pohjaan tarttunut mausteiden maku. Tarjoilija ei epäile tarkoituksia, kun nostaa sormeansa ja tuo yhden lasillisen sitä samaa lisää, taustalla solisee iso suihkulähde unettavasti.

v32

Aukiolla punaisiin pukeutunut uhkeamuotoinen nainen, ottaa selfieitä kyltymättömästi etsien kauneuttaan. Liekkö neitsyt. Näpsii kuvan toisensa jälkeen, ei kai tyydy  tuloksiin ja pöyhii välillä tukkaansa jonkun Voguen kannen mukaiseksi tai ehkä vain haluaa jokaisen ilmeensä lähetettäväksi tutuilleen.  Yksi vielä ja sitten lasku.

v33

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s